Bed & Breakfast – hent verden hjem i stua

Har du plass til overs, og liker å yte service og treffe nye mennesker? Da bør du vurdere å starte opp et Bed & Breakfast.

Å drive et Bed & Breakfast er gøy, men det er likevel viktig å huske at du tilbyr en tjeneste som reguleres av lover og regler. Alt fra brannvern og el-sikkerhet til avfallshåndtering må ivaretas på riktig måte. I og med at gjestene vanligvis ikke bare tilbys overnatting, men også frokost, trer regelverk for matservering i kraft. Dessuten må du i de fleste tilfeller skatte for inntektene du har av virksomheten. Det kan kanskje virke litt avskrekkende med alle formalitetene man må sette seg inn i, men det finnes hjelp å få. Et godt sted å starte kan være hos regelhjelp.no, som nettopp skal gjøre det enklere for ulike bransjer å finne fram i regelverksjungelen.

Når de formelle rammene er i orden, begynner den morsomme biten. Å drive et Bed & Breakfast kan være alt fra en biinntektskilde til en livsstil. Avhengig av hva som passer deg, kan du innrede en avgrenset del av huset, for eksempel en etasje, til gjestene, og gi dem tilgang til et enkelt kjøkken. Hvis du derimot gleder deg til nye bekjentskaper og impulser fra fjern og nær, kan du lage et felles oppholdsrom til deg og gjestene dine. Kanskje har du gode tips til utflukter, eller vil invitere til felles matlaging og innføring i norske kulinariske spesialiteter? Uansett hvilken av variantene du velger, kan hagen by på uante muligheter. Med riktig beplantning og hekker skjermer du din egen private hagekrok, eller lager en oase for deg og gjestene. Hos Plantinavia finner du både ideer og vekstene du trenger.

Fortsatt i tvil? Når det er mulig å hente verden hjem til seg, kommer du neppe til å angre på at du prøvde.