Klær til både hverdag og fest

Klær og stil er et hetere tema enn noen gang, og det kan være vanskelig å finne frem i jungelen av muligheter. Her får du et par enkle tips til sikre vinnere ved en liten håndfull forskjellige anledninger. Selvfølgelig er det anledning til å bryte reglene og gjøre ting litt annerledes en gang i blant, men som med så mye annet, du bør kjenne reglene før du begynner å bryte dem.

I bryllup

En begivenhet som kanskje kan gjøre hvem som helst litt skjelven i knærne er et bryllup. De fleste ville kanskje gått for den stiveste dressen de har, men også her finnes det regler å ta hensyn til. Akkurat som kvinnene ikke bør kle seg mer prangende enn bruden, bør heller ikke mennene overgå brudgommen. Her er det derfor viktig å vite hvilken stil brudeparet ønsker å holde på sin store dag. Ofte vil en kleskode være oppgitt på invitasjonen, og da er det bare å følge denne. Dersom det ikke er tilfellet, og du er usikker, vil det veldig sjeldent slå feil dersom du går for mørk dress og slips fra Neckwear og en hvit eller svart skjorte, avhengig av din egen stil.

På jobb

I Norge har vi ikke veldig rigide regler når det gjelder kleskode på jobb, til forskjell fra land som USA og Storbritannia. Det er kun noen få sektorer der skjorte og slips er normalen, for eksempel politikk og finans. For mange andre vil man komme langt med rene, hele bukser og en enkel skjorte eller tynn genser. Mange steder er også så avslappet at T-skjorter absolutt er innafor, og NRK melder faktisk at veldig rigid holdning til skjorte og slips kan få deg til å virke mindre profesjonell!
Våg å gå utenfor boksen
Skjorte og slips er så satt i mange nordmenns hode som den eneste måten å være formelt kledd, men dette er langt fra tilfellet lenger. Sløyfen har kommet på moten igjen sammen med livlige og spreke detaljer som viser mye bedre hvem du er. 24.no har flere forslag til hvordan du kan la din personlighet skinne ut gjennom dette ofte litt uniforme klesvalget.