Spander en spa-opplevelse på deg selv

I dag er vi kanskje mer enn noen gang opptatt av å ta vare på oss selv og de vi er glad i. Det er blitt stadig mer vanlig og anerkjent å bruke tid og penger på å bevare kroppens skjønnhet og fysikk. Spa var tidligere en betegnelse som ofte ble satt i sammenheng med spesielle luksushoteller eller feriesteder som tilbød massasjebad eller hydroterapi til sine velstående kunder. De ble ofte betegnet som kurbad eller badeanstalter. I dag er dette blitt et utbredt tilbud til de aller fleste, som et ledd og et hjelpemiddel i prosessen for å bevare eller forbedre fysiske så vel som mentale fortrinn.

Man kan i all hovedsak velge mellom følgende varianter: Hotell/resort-spa, Fitness-spa, Cruise-spa, Dag-spa, Helse-spa, Medisinsk-spa og Kildevanns-spa. Alle disse kategoriene innebærer ofte en kombinasjon av sunt kosthold, kroppspleie, avslapping og både fysisk så vel som mental mosjon. Det er liten tvil om at hverdagens stadig mer stressende og utfordrende situasjoner også øker behovet for tilrettelagt avslapning og rekreasjon.

Kropp og sinn trenger hvile for å hente seg inn, akkurat som ethvert maskineri trenger vedlikehold for å fungere optimalt. Det er kanskje ikke så merkelig at slike spa-opphold blir stadig mer populært. Både som gave til seg selv eller andre, som venninne turer eller romantiske kjæresteopplevelser. Alle trenger nok å bli skjemt bort litt en gang i blant ved å ha fullt fokus på seg selv og egne behov.